Over ons

Leuk dat je bij ons terecht bent gekomen!

Wij, Veerle van Mierlo en Florentien Winckers, zijn in augustus 2021 begonnen met het maken en verkopen van de OYOY oesters. De oesters zijn stuk voor stuk uniek en worden met de hand gemaakt.

De oesterschelpen halen we op bij het chinese restaurant Nam Kee op de Zeedijk in Amsterdam, waar ze gestoomd worden geserveerd, met een heerlijke topping. 

De lege oesterschelpen nemen wij mee, maken we schoon en daarna worden ze omgetoverd tot mooie kunstwerkjes. De oesters zijn leuk om cadeau te geven, maar natuurlijk ook om zelf te houden. Hang ‘m aan de muur, leg er iets in (bijvoorbeeld je sieraden) of leg hem ergens neer als decoratie.

Omdat het werk ons te veel werd, zijn wij een samenwerking gestart met PI Haaglanden. Gedetineerden uit de gevangenis in Scheveningen nemen het werk nu grotendeels voor ons uit handen. Zij doen dit ter voorbereiding op hun re-integratie in de maatschappij en het leven als werknemer. 

Wij vinden het bijzonder dat wij op deze manier niet alleen de oesters, maar ook de gedetineerden een tweede kans kunnen geven.

Flo_veerle_nam_kee